Om oss

Home / Om oss

”…att bli den första juridiska byrån i Sverige som enbart fokuserar på startups.”

StartupJuristerna grundades med en vision om att vara landets första juristbyrå att helhjärtat ta klivet in bland startups.
Varför är detta viktigt?  Varför kan man som startup inte vända sig till någon av de hundratals jurist- och advokatbyråer vars namnskyltar återfinns på många av innerstadens allra finaste adresser? Svaret är enkelt:

”Vanliga byråer arbetar med vanliga bolag.”

De omständigheter som råder för en startup är dock i många avseenden allt annat än vanliga. Till skillnad från den stela och hierarkiska struktur som ofta råder på traditionella företag präglas istället situationen för en startup ofta av snabba beslut, flexibilitet, öppensinnad attityd och plötsliga riktningsförändringar. Det ställs därför stora krav på insyn och förståelse för strukturen och stämningen som omgärdar en startup. Det krävs en byrå som inte blir chockade av att det står ett pingisbord i kontorslandskapet, att företaget kör after-works tre dagar i veckan eller att de anställda jobbar bäst på natten och konsumerar obscena mängder energidryck. Det krävs helt enkelt en byrå med jurister som är experter på entreprenörskap och startupjuridik!

 

Vi vill ge dig tryggheten att tänka stort, våga ta risker och inspirera din omvärld.

Vi som arbetar på StartupJuristerna är jurister men i våra hjärtan kommer vi alltid att först och främst vara entreprenörer. Vi älskar juridik men kan samtidigt inte hålla oss borta från att driva en rad sidoprojekt inom allt från socialt entreprenörskap till jämförelsetjänster och investeringsplattformar. Vi drivs av kreativitet och passion. Vi tänder till på nyskapande idéer och positiv energi.  Framförallt inspireras vi av möten med nya människor. Det är i dessa möten som vi gör allra störst skillnad och det är också här som förutsättningar för verklig förändring kan uppstå. Vår mission är därför enkel;

Vi vill ge dig som nyföretagare en trygghet som tillåter dig att tänka stort, våga ta risker och framförallt; inspirera och förändra din omvärld!

Om du känner att du delar våra värderingar är du varmt välkommen att höra av dig till oss, oavsett om det gäller juridisk rådgivning, ett givande samarbete eller en god kopp kaffe. Vi finns allt som oftast på Drottninggatan 88F, redo att ta oss an dina och andra entreprenörers utmaningar!

 

Kontakta oss
close slider