Malta – Bolagsbildning och skatter

Home / Malta – Bolagsbildning och skatter

.

”…att bli den första juridiska byrån som levererar en komplett helhetslösning för företag och privatpersoner som vill flytta till Malta.”

StartupJuristerna har sedan länge haft en vision om att vara den första juristbyrån som helhjärtat tar klivet in bland företag som vill flytta sin verksamhet till Malta. Under de senaste åren har vi, från första parkett nere på Malta, sett de fantastiska effekter som har uppstått när svenska företag har vågat ta steget över till denna soldränkta ö i Medelhavet. Bolag som bedriver sin verksamhet här kan, förutom svensk sommar i princip året om, njuta av lägre skatter, bättre bolagsklimat och ett nätverk som skapar förutsättningar för snabb tillväxt.

Varför ska man då vända sig till oss om man går i tankar på en flytt?  Varför kan man som företag eller företagsledare inte vända sig till något av de andra alternativen som finns på marknaden? Svaret är enkelt:

.

Det finns ingen annan byrå som idag tar hand om hela processen

De omständigheter som råder vid en s.k. relocation från Sverige till Malta är idag allt annat än standardiserade. Omfattningen och komplexiteten av de processer som måste hanteras varierar beroende på bransch, intäktsflöden och företagsstruktur. På grund av att de skatteregler som omfattar en sådan flytt dessutom är i ständig förändring uppstår en naturlig osäkerhet hos många av de företagare som funderar på att genomföra denna flytt. Variationen bland dessa processer får ofta till följd att du måste vända dig till en handfull olika företag, både i Sverige och på Malta, för att ha möjlighet att lösa dina utmaningar. Tyvärr har företagen sällan eller aldrig någon koppling till varandra, vilket gör att varken du eller dessa företag har en tydlig bild av projektet som helhet. Sammanfattningsvis leder dessa omständigheter till att många svenska bolag avstår möjligheten att flytta till Malta, trots de många fördelarna som en sådan flytt skulle innebära.

Vår styrka ligger främst i vår erfarenhet och vårt helhetsperspektiv. Vårt team består idag av en handfull seniora jurister som kan genomföra en träffsäker utredning av huruvida ditt bolags verksamhet lämpar sig för en flytt till Malta. Om svaret är ja har vi sedan representanter både i Sverige och på Malta som ser till att alla steg i processen hanteras på ett smidigt och effektivt sätt. Detta innebär att vi bland annat hjälper dig med:

  • Utredningsarbete
  • Avveckling/överföring av hela eller delar av din verksamhet i Sverige
  • Praktiska frågor avseende flytt, folkbokföring, boende och livsstil
  • Bolagsbildning och bolagsstruktur
  • Skattefrågor
  • Bokföring och administration
  • Affärsutveckling och asset management
  • Löpande support och juridisk rådgivning

.

Idag finns det tiotusentals bolag i Sverige som hade tjänat på en flytt till Malta

Till följd av den digitalisering som idag sker av både tjänsteföretag och produktbolag kan vi konstatera att det aldrig någonsin tidigare har funnits så många svenska bolag som skulle tjäna på en flytt till Malta. Oavsett hur ditt företag ser ut kan vi i många fall, med relativt små insatser, omstrukturera ditt bolag så att det kvalificerar sig för en relocation. Om du går i tankar kring att flytta din verksamhet rekommenderar vi dig därför att så snart som möjligt boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra jurister.

 

.

Vi vill ge dig tryggheten att tänka stort och själv definiera din framtid

Vi som arbetar på StartupJuristerna är alla utbildade jurister men i våra hjärtan kommer vi alltid att först och främst vara entreprenörer. Vi älskar juridik men kan samtidigt inte hålla oss borta från att driva en rad sidoprojekt inom allt från socialt entreprenörskap till diverse investeringsplattformar. Vi drivs av kreativitet och passion. Vi tänder till på nyskapande idéer och positiv energi.  Framförallt inspireras vi av möten med nya människor. Det är i dessa möten som vi gör allra störst skillnad och det är också här som förutsättningar för verklig förändring kan uppstå. Vår mission är därför enkel;

Vi vill ge dig som nyföretagare en trygghet som tillåter dig att tänka stort och framförallt; definiera din egen framtid!

Om du känner att du delar våra värderingar är du varmt välkommen att höra av dig till oss, oavsett om det gäller en flytt till Malta, ett givande samarbete eller en god kopp kaffe. Vi finns allt som oftast på Drottninggatan 88F i Stockholm eller i centralt belägna Sliema på Malta , redo att ta oss an dina och andra entreprenörers utmaningar!

Om du vill veta mer om våra tjänster eller känner för att boka in ett möte, antingen i Stockholm eller på Malta, kontakta oss här.

 

Kontakta oss
close slider